Wennen

BELANGRIJK: VANAF 1 AUGUSTUS 2021 IS KINDEROPVANG NANA GESLOTEN. AANMELDEN VOOR GASTOUDEROPVANG OF MEER INFORMATIE KAN BIJ GASTOUDERBUREAU VILLA NANA (WWW.VILLA-NANA.NL/INSCHRIJFFORMULIER-VRAAGOUDERS).

uiteraard zonder verplichtingen of kosten!

CONTACT OPNEMEN KAN VIA INFO@VILLA-NANA.NL OF 06-14 633 643 (WHATSAPP OF BELLEN)

=========================================

Wij vinden het belangrijk dat uw kind voldoende gelegenheid krijgt om aan ons, de opvang en de andere opvangkindjes te wennen. Het is immers een nieuwe periode die aanbreekt, voor zowel mama en papa als het kind.
Indien uw kind al als baby bij ons in de opvang komt, is het aan te raden om al tijdens het zwangerschapsverlof te starten met wennen. Zo hoeft u zich niet te haasten naar uw werk en kunt u genieten van wat extra uurtjes vrije tijd. Ook voor het kind verloopt het op deze manier rustiger en kan het na de wen-dag weer naar zijn/haar vertrouwde omgeving.

Ervaring leert dat kinderen vaak genoeg hebben aan 3x wennen. Uw kind wegbrengen is niet altijd even gemakkelijk en daarom stellen wij het op prijs als u zelf ook de tijd wilt nemen voor het wennen. Zo kunt u als ouder, maar ook uw kind kennis maken met onze opvang.
Het wennen gaat in een aantal stappen:
Stap 1: We plannen samen met u een kennismakingsgesprek in, zodat u een kijkje kunt komen nemen in onze opvang. Het is wenselijk dat uw kind dan meekomt en al kan wennen aan de opvang. De kennismaking duurt meestal een half uur tot een uur.
Stap 2: We plannen de 1e, 2e en eventueel een 3e wen-dag samen in. Het is wenselijk de vervolg wen-dagen wat langer te laten duren, zodat het kind wat langer in de opvang is. Het is dan de bedoeling dat u uw kind alleen brengt en haalt (u bent er dus zelf niet bij).
Stap 3: We evalueren de wen-dagen en bespreken of er bepaalde bijzonderheden zijn. Vervolgens worden de definitieve afspraken gemaakt voor de eerste ‘echte’ opvangdag.

Vrijblijvend binnenlopen en kennismaken
Uiteraard mag u als ouder –zonder verplichtingen- een keertje binnenlopen en kennis komen maken. Wij vertellen u graag meer over onze opvang en leiden u graag rond.