Praktische zaken

Wij willen u graag op de hoogte brengen van een aantal praktische zaken die van belang zijn:

Persoonlijke spullen
Elk kind heeft favoriete spulletjes, die een gevoel van veiligheid en rust geven. Heeft uw kind een eigen tuttel? Neem die dan gerust mee. Slaapt uw kind met een eigen knuffel of speen? Ook die mogen meegenomen worden.

Denk ook aan de volgende eigen spulletjes:
Speen of eigen fles
Luiers
Eigen babyvoeding
Extra reserve kleren

Ieder kind heeft bij ons een persoonlijk bakje, waar de spullen in liggen. Zo kan er geen verwarring ontstaan en zien wij in één oogopslag of er iets aangevuld moet worden.

Eten en drinken
Wij verzorgen het eten, drinken en fruit overdag; dat hoeft u dus niet mee te nemen. Heeft uw kind een avondmaaltijd nodig, dan kan dat. U kunt zelf het eten meegeven, of ervoor kiezen de avondmaaltijd door ons te laten verzorgen. In het laatste geval vragen wij € 2,50 per kind per maaltijd extra.

Mocht uw kind speciale voeding nodig hebben of een bepaald dieet volgen, dan dient u zelf de voeding mee te geven.

Schrift
Naast de dagelijkse overdrachtsmomenten tijdens het brengen en halen, schrijven wij voor de kinderen tot ca 1 jaar elke dag in een eigen schrift. Dit schrift krijgen de kinderen van ons kado zodra ze starten in onze opvang. Natuurlijk staat het u vrij om zelf een oppasboek mee te nemen!

In dit schrift schrijven wij over dingen zoals de activiteiten die we hebben ondernomen, hoe uw kind de dag heeft beleefd, of er bijzondere voorvallen geweest enz. Zo kunt u als ouder de dag nog eens rustig nalezen. Uiteraard kunt u zelf ook een boodschap in het schrift voor ons achterlaten.

Vraagouder-app
Voor de kinderen vanaf ca 1 jaar gebruiken wij de Vraagouder-app om de dagelijkse activiteiten, eet- en drinkmomenten en andere bijzonderheden te beschrijven.U krijgt daarvoor een persoonlijke inlogcode en u kunt kosteloos gebruik maken van deze app.