Nieuws

Op zoek naar een fijne gastouder? Check dit!

Vanaf 1 augustus 2021 is Kinderopvang NaNa gesloten. Ben je op zoek naar een fijne gastouderopvang voor je kleintje? Neem dan contact op met Gastouderbureau Villa Nana (www.villa-nana.nl) via info@villa-nana.nl of 06-14 633 643.

Hier kun je terecht voor al je vragen, meer informatie en tevens diverse locaties voor gastouderopvang. Alles geheel vrijblijvend en zonder kosten!

Ramon en Nathalie helpen je graag 🙂

Lees meer...

12 Redenen waarom je voor een gastouder zou moeten kiezen

Ze is flexibel en lief, kent jouw kind als geen ander en voelt super vertrouwd en veilig. Twaalf redenen waarom we zo gek zijn op de gastouder van ons kind.

1.Ze is heel bijzonder voor je kind Gaat je kind direct na jouw verlof naar de gastouder, dan groeit hij al vanaf drie maanden oud met haar op. Ze spenderen wekelijks heel wat uren quality time met elkaar, jaar in jaar uit. Dat schept een heel bijzondere en sterke band. Je kind vertrouwt haar als geen ander en ligt als hij ziek is (bijna) net zo graag op haar schoot als de jouwe.

2. En jouw kind is heel bijzonder voor haar Er zijn weinig mensen die je kind beter kennen dan zij. Ze weet hoe ze je kind het beste in slaap krijgt, van welk liedje hij vrolijk wordt, wat zijn lievelingsboek is en dat hij liever warme melk dan koude melk drinkt. In vakanties geniet ze net zo hard van de foto’s op de app als opa en oma. Kijk niet vreemd op wanneer ze jaren later zo trots als een pauw bij de diploma-uitreiking van je kind is.

3. Volop individuele aandacht Een gastouder mag maximaal zes kinderen tegelijk opvangen, dus er is veel tijd en ruimte voor individuele aandacht. Een huilende baby wordt meteen opgepakt en kan je kind de slaap niet vatten, dan wiegt ze hem met liefde en geduld in slaap. Door al die aandacht leert je kind ook snel. Kijk niet raar op als hij na een dag met de gastouder opeens tien nieuwe dieren kan benoemen of hele boekjes uit zijn hoofd kent.

4. Ze geeft de leukste overdrachten Met dertig kinderen op één groep, is het onmogelijk om heel uitgebreide overdrachten te maken. Een gastouder kan dat wel. Dus verwacht de leukste foto’s, filmpjes en verhalen over de app. Na een dag werken, vertelt ze in geuren en kleuren wat je kind die dag gezegd, gedaan en geleerd heeft.

5. Ze stelt je gerust Geen nieuwe gezichten die je kind nog niet kent of de kans dat hij in een grote groep even uit het oog wordt verloren. Een gastouder geeft je de geruststelling dat je kind altijd in goede handen is en precies krijgt wat hij nodig heeft. Dat is goud waard.

6. Je kind voelt zich thuis Of ze nou bij jullie thuis komt of je kind naar haar toegaat: kinderen voelen zich heel snel thuis bij een gastouder. Ze worden opgevangen in een huiselijke omgeving, met altijd hetzelfde vertrouwde gezicht en sfeer.

7. Een ziek kind stopt ze lekker in bed Is je kind ziek? Dan word je niet meteen gebeld, maar stopt ze je kind lekker in bed en checkt ze net zo vaak als jij zou doen, hoe het gaat en of hij nog iets nodig heeft. 

8. Ze wisselt niet van groep Is je kind net gewend aan juffrouw Francien, staat opeens juf Karin voor de groep. Dat kan voor een kind heel verwarrend zijn. Bij een gastouder heb je dat niet. Dag in dag uit is ze een vaste baken voor je kind. En voor jou. Je weet wat je aan elkaar hebt.

9. Ze is flexibel Werk je onregelmatige werktijden? Heb je een keer een uurtje langer opvang nodig? Of sta je in de file onderweg naar huis? Geen probleem, een gastouder is meestal hartstikke flexibel en doet er alles aan om je uit de brand te helpen.

10. Gastouder aan huis? Geen haast! Heb je een echte slaapkop in huis die uit zichzelf pas na acht uur wakker worden? Geen probleem! Je hoeft toch nergens voor een bepaalde tijd te zijn. Met een gastouder aan huis kan je kind genieten van zijn eigen ritme. Ligt hij nog te slapen terwijl jij naar je werk moet? Je gastouder haalt je kind met alle liefde uit bed en kleedt hem aan.

11. Geen last van spitsuur-stress Dankzij haar heb je zowel ’s morgens als ’s avonds veel minder last van spitsuur-stress. Uit bed halen, douchen, aankleden, eten, schoenen aantrekken, jas aandoen, in de autostoel zetten en naar de opvang brengen: al deze dingen hoef je niet voor een bepaalde tijd afgevinkt te hebben (pluspunt: je kunt langer slapen!) ’s Avonds is het ook geen race tegen de klok. Ben je later? Dan geeft je gastouder je kind gewoon alvast een bord lekker warm eten. 

12. Ze steekt haar handen uit de mouwen Gastouder aan huis? Haar belangrijkste taak is natuurlijk zorgen voor je kind, maar de vaatwasser uitruimen, was opvouwen en alvast de pannen op het vuur zetten doet ze ook gewoon zonder dat je het aan haar vraagt.

(bron: oudersvannu.nl)

Lees meer...

Kinderopvang Nana is erkend leerbedrijf!

Sinds 1 maart 2017 is Kinderopvang NaNa een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat wij officieel goedgekeurd zijn om studenten te begeleiden, te coachen en te ondersteunen in hun leerproces.
Wij hebben daardoor geregeld stagiaires in onze opvang; want iedereen verdient de kans om in de praktijk ervaringen op te doen!

Wij houden met het aannemen van stagiaires rekening met de loyaliteit en integriteit van de student en stellen daarbij het welbevinden van de kinderen in onze opvang voorop. We zorgen voor rust, ruimte en regelmaat en zullen een weloverwogen keuze maken wanneer wij een stagiaire inzetten.

Ben je zelf student en op zoek naar een fijne stageplek? Of ben je papa of mama en wil je graag meer weten over onze werkwijze m.b.t. stages? Laat het ons dan gerust weten door een mailtje te sturen naar info@kinderopvang-nana.nl!

Lees meer...

Overzicht beschikbare opvangplekken 2019/2020

Beste papa’s en mama’s,

Wij willen jullie ervan op de hoogte stellen dat op dit moment alle beschikbare opvangplekken voor geheel 2019 reeds gereserveerd zijn. De eerste opvangplekken komen begin 2020 vrij.

Zijn jullie op zoek naar een fijne en betrouwbare opvang voor jullie kindje, reserveer dan zo snel mogelijk een opvangplek! Onze deur staat open om gezellig kennis te komen maken en een kijkje te nemen in onze opvang.

Indien er tussendoor onverwachts opvangplekken beschikbaar komen, dan laten wij dit jullie weten via onze website en onze facebooksite. Like Kinderopvang NaNa dus op facebook en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer...

Column Belhäöfke: Vakantie inpaklijst (handig!)

Het is zomer… heerlijk! Een aantal van ons hebben misschien al een paar weken vakantie gehad, maar er zullen zeker nog genoeg gezinnen zijn die nog op vakantie gaan. Voor deze mensen hebben we een handige -op een kids/baby-vakantie gerichte- inpaklijst samengesteld. Zo vergeet je nooit meer iets belangrijks mee te nemen!

Print de inpaklijst uit en leg hem bij je koffer. Iets ingepakt? Vink het af op de lijst. Download je eigen inpaklijst hier!
TIP: bewaar de lijst en gooi hem als je terug bent van vakantie in je lege, uitgepakte koffer. Handig voor volgend jaar 🙂

We wensen iedereen een fijne en zorgeloze vakantie!

NB. deze vakantie inpaklijst is een algemene lijst. Het kan voorkomen dat er voor jou persoonlijk iets mist op deze lijst; schrijf het er dan gerust bij om zo je persoonlijke inpaklijst compleet te maken.

Lees meer...

Overzicht beschikbare opvangplekken 2018

Hallo (aanstaande) papa’s en mama’s,

Op dit moment hebben wij de volgende opvangplekken beschikbaar (de plekken van 2017 en t/m november 2018 zijn reeds gereserveerd):

  • 1 opvangplek voor op vrijdag, beschikbaar vanaf 1 december 2018

Uiteraard kan het in de tussentijd voorkomen dat er onverwachts een plek vrij komt, of dat er door andere omstandigheden opvangplekken beschikbaar komen. Wij houden jullie hiervan op de hoogte via onze website en onze facebook-pagina Facebook Kinderopvang NaNa Maastricht (‘liken’=op de hoogte blijven :)).

Heb je vragen over onze beschikbare plekken, wil je voor de toekomst alvast een plekje reserveren (want dat kan bij ons zonder extra kosten!), of heb je een specifieke opvangvraag? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag!

Lees meer...

Column Belhäöfke: Welkom Sinterklaasje!

Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!

Joepie, het is weer de leukste en gezelligste tijd van het jaar. En Sinterklaas is alweer aangekomen in Nederland en vult regelmatig alle schoentjes van de kinderen. De kinderen zingen liedjes uit volle borst en ook in onze opvang zit de sinterklaassfeer er goed in. Sinterklaas bracht zelfs een bezoek aan onze opvang!

In deze column geven we jullie wat leuke en handige tips om het Sinterklaasfeest nóg gezelliger te maken. Lees de column hier: 2016-11-column-belhaofke-welkom-sinterklaasje

img-20161126-wa0032

Lees meer...

Column Belhäöfke: Ipad, tablet en smartphone

Tegenwoordig ontkomen we bijna niet meer aan het gebruik van een i-pad, tablet of smartphone. Zelfs de allerkleinsten weten al snel hoe ze deze dingen moeten bedienen. Maar hoe ga je hier nou mee om en wat is verantwoord? In onze volgende column lees je er meer over: 2016-09_column-belhaofke-ipad-tablet-of-smartphone

Lees meer...

Column Belhäöfke: Vakantie, stress of stretch?

Sinds kort schrijven wij regelmatig een column voor het wijkblad ‘Het Belhäöfke’, waarin we allerlei onderwerpen bespreken die betrekking hebben op kinderen. De eerste column gaat over vakantie; lees hem via deze link: 2016 07 Collumn Belhaofke_vakantie.

Weet je zelf een leuk onderwerp over kinderen, laat het ons dan weten via een reactie onder dit bericht of stuur ons een mail naar info@kinderopvang-nana.nl. Wie weet schrijven we de volgende keer een column over jouw onderwerp!

 

Lees meer...