Bijzondere situaties

 

Het kan voorkomen dat in bepaalde bijzondere gevallen contact met u wordt opgenomen. Uw kind wordt bijvoorbeeld ziek of uw kind krijgt een ongeval waardoor wij met uw kind naar de dokter moeten. Het is daarom belangrijk dat wij u overdag kunnen bereiken.

Het voordeel van gastouderopvang is, dat wij zelfs zieke kinderen aandacht kunnen geven. De zorg voor het zieke kind mag echter niet ten koste gaan van de zorg van de andere kinderen. Daarom hebben wij de volgende richtlijnen opgesteld:

Zieke beer


Heeft uw kind >38,5C koorts, dan vragen wij u uw kind thuis te houden. I.v.m. de zorg voor het zieke kind, maar ook voor de andere kinderen is het het beste dat het kind dan in de eigen, vertrouwde omgeving is.
Heeft uw kind een besmettelijke ziekte (zoals een aantal kinderziekten), dan vragen wij u uw kind thuis te houden.Soms is besmetting niet te voorkomen, zoals bij bijvoorbeeld waterpokken. Toch is het beter het kindje thuis te houden, i.v.m. de zorg en de hygiëne.

Mocht uw kind een kinderziekte hebben, geef ons dat dan s.v.p. door. Dan kunnen wij andere ouders eventueel op de hoogte stellen.